Доступність посилання

ТОП новини

Лукаш подала скаргу на заступника генпрокурора


Олена Лукаш у суді в Києві, 6 листопада 2015 року
Олена Лукаш у суді в Києві, 6 листопада 2015 року

Колишній міністр юстиції України Олена Лукаш подала в суд скаргу на заступника генерального прокурора Юрія Столярчука, який керує процесом у її справі.

У дописі на своїй сторінці у Fасеbook Лукаш не пояснила, в чому суть скарги, зазначивши лише, що викладені аргументи «дозволяють оцінювати його дії як протизаконні».

«Очікую розслідування й адекватної реакції», – сказала Лукаш.

6 листопада Печерський райсуд Києва вирішив заарештувати на два місяці екс-міністра юстиції України Олену Лукаш з можливістю внесення застави у 5 мільйонів 115 тисяч 600 гривень. 9 листопада Лукаш звільнили з СІЗО, одягнувши електронний браслет.

Пізніше Апеляційний суд Києва знизив заставу для екс-міністра юстиції України Олени Лукаш з понад п’яти мільйонів гривень до 2,5 мільйона, залишивши її під домашнім арештом.

За даними Генпрокуратури, екс-міністру юстиції Олені Лукаш повідомили про підозру у заволодінні 2,5 мільйона гривень з державного бюджету України та вчиненні службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки. У відомстві додали, що у справі злочинів проти Майдану Лукаш має статус свідка.

XS
SM
MD
LG