Доступність посилання

ТОП новини

НАТО проведе засідання через збитий російський літак


НАТО скликає спеціальну зустріч на прохання Туреччини через російський літак, збитий сьогодні біля турецько-сирійського кордону.

Північно-атлантична рада – представники 28 держав-членів НАТО проведуть засідання о 18:00 за київським часом. «Метою цієї екстреної наради є заслуховування інформації Туреччини про збиття російського літака», – заявив агентству AFP неназваний представник НАТО.

Російський військовий літак був збитий 24 листопада поблизу кордону між Сирією і Туреччиною. На відео видно, як літак падає, охоплений вогнем. Двоє пілотів катапультувалися. За даними ЗМІ, один з пілотів загинув, інший – затриманий озброєними угрупованнями сирійських туркменів. Міністерство оборони Росії цю інформацію не коментує. У відомстві заявили, що питання про долю пілотів ще уточнюють.

Російський літак збили біля турецько-сирійського кордону
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:14 0:00

В адміністрації президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердоґана заявили, що російський Су-24 збили, «тому що він порушив турецький авіапростір, незважаючи на попередження». Турецькі військові заявили, що літак попередили 10 разів перед тим, як збити.

Росія заявляє, що її Су-24 збили в Сирії і повітряного простору Туреччини він не порушував.

За повідомленнями, збитий Су-24 впав в районі, де живуть сирійські туркмени. Цю місцевість в останні дні бомбила російська авіація. Туркмени кажуть, що зазнають нападів як з боку сил президента Сирії Башара Асада, так і з боку бойовиків екстремістського угруповання «Ісламська держава».

XS
SM
MD
LG