Доступність посилання

ТОП новини

Процес обміну заручниками необхідно активізувати – Тристороння контактна група


Представник України в групі, колишній президент Леонід Кучма
Представник України в групі, колишній президент Леонід Кучма

За підсумками відеоконференції Тристоронньої контактної групи зі врегулювання ситуації на сході України сторони наголосили на необхідності активізації процесу обміну заручниками у форматі «всіх на всіх». Про це повідомляє речниця представника України, колишнього президента Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

«Цей процес (обміну заручниками – ред.) має завершитися до кінця 2015 року. У першу чергу це стосується звільнення найбільш уразливих осіб – жінок і тих, хто гостро потребує медичної допомоги», – повідомила вона.

За даними Оліфер, представники спостережної місії ОБСЄ та офіцери Спільного центру контролю та координації повідомили у своїх звітах про різке почастішання випадків порушення режиму припинення вогню за останні 10 днів. Підгрупі з безпеки доручено опрацювати питання, повʼязані зі встановленням «режиму тиші» у зоні бойових дій.

Крім того, як повідомила речниця Леоніда Кучми, українська сторона у рамках відеоконференції підтвердила відведення зі свого боку військової техніки калібром менш ніж 100 міліметрів.

Тристороння контактна група у вівторок також наголосила на необхідності допущення на не підконтрольну Україні частину українсько-російського кордону представників СММ ОБСЄ. Сторони також заявили про необхідність збільшення технічного оснащення місії, додала Дарка Оліфер.

Сайти сепаратистів із посиланням на представника угруповання «ЛНР» на нараді Владислава Дейнего повідомляють, що сторони обговорили кроки, необхідні для стабілізації ситуації у зоні конфлікту.

За даними МЗС Білорусі, політична підгрупа Тристоронньої контактної групи зі врегулювання ситуації на сході України продовжить роботу у Мінську 25 листопада.

17 листопада за результатами зустрічі Тристороння контактна група закликала всі сторони протистояння на Донбасі припинити порушення Мінських домовленостей.

XS
SM
MD
LG