Доступність посилання

ТОП новини

Бєлковський: збитий літак – це попередження Путіну


Станіслав Бєлковський
Станіслав Бєлковський

Російський політолог Станіслав Бєлковський називає збитий Туреччиною російський СУ-24 попередженням президентові Росії Володимиру Путіну про те, що його політика в Сирії не користується підтримкою у більшості країн-членів НАТО. Про це Бєлковський сказав в ефірі Радіо Свобода.

«Я впевнений, що Туреччина не пішла б на цей крок, як член НАТО, без узгодження з ключовими країнами НАТО і як кандидат у члени ЄС, не знаючи позиції Євросоюзу з цього питання. Тому це дуже тривожний дзвінок для Путіна про те, що його уявлення, що вторгнення в Сирію наближує його до примирення із Заходом, сильно перебільшене», – вважає політолог.

Російський військовий літак був збитий 24 листопада поблизу кордону між Сирією і Туреччиною. Генштаб Туреччини заявляє, що російський літак збили після того, як він порушив повітряний простір країни і не відреагував на кілька попереджень. Прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що у цьому випадку країна має право захищатися.

Водночас Президент Росії Володимир Путін заявив, що збиття літака матиме серйозні наслідки для російсько-турецьких відносин, і назвав це «ударом у спину». У Росії заперечують, що літак перетнув турецький кордон, і кажуть, що він летів над територією Сирії.

НАТО на прохання Туреччини проводить термінове засідання у зв’язку зі збитим поблизу турецького кордону російським бомбардувальником.

XS
SM
MD
LG