Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина не підтверджує повідомлення про загибель російських пілотів


Комбіноване фото падіння російського літака
Комбіноване фото падіння російського літака

Туреччина не підтверджує повідомлення про загибель двох пілотів російського бомбардувальника Су-24, збитого у вівторок вранці турецьким винищувачем F-16.

Про загибель льотчиків писали агентства з посиланням на сирійських повстанців.

Російська сторона повідомляла, що пілоти катапультувалися і їх шукають гелікоптери. Агентство Reuters з посиланням на сирійських правозахисників повідомило, що один з цих вертольотів був пошкоджений ракетою і здійснив аварійну посадку в Латакії.

У Брюсселі наразі проходить екстрене засідання Ради НАТО щодо цього інциденту.

Міноборони Росії заявило, що розглядає дії Туреччини як недружній акт і буде продовжувати військову операцію в Сирії. Російське відомство заявило, що Су-24 повертався на авіабазу у Сирії Хмеймім і повітряний простір Туреччини не порушував.

Однак турецьке керівництво наполягає, що російський літак був збитий після того, як порушив повітряний простір країни і не відреагував на кілька попереджень. Прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що у цьому випадку його країна має право захищатися.

Військові США підтверджують заяву Анкари, що турецькі пілоти 10 разів попереджали екіпаж російського бомбардувальника перед тим, як його збити, але ніякої відповіді не було.

XS
SM
MD
LG