Доступність посилання

ТОП новини

У Стамбулі протестували проти російської операції у Сирії


Демонстранти намагаються закидати яйцями генеральне консульство Росії у Стамбулі
Демонстранти намагаються закидати яйцями генеральне консульство Росії у Стамбулі

Десятки людей зібралися перед генеральним консульством Росії у Стамбулі, щоб висловити протест проти операцій, які проводяться Росією у регіонах Сирії, населених сирійськими тюркменами (турецькою меншиною в Сирії), після того, як був збитий російський літак Су-24, повідомляє телеканал Sky News.

Учасники демонстрації скандують: «Брати-тюркмени не самотні!», «Вбивце Росіє, забирайся з Сирії!».

Біля посольства Туреччини у Москві також пройшла акція протесту у зв’язку зі знищенням російського військового літака Су-24, який був збитий сьогодні, повідомляє російське агентство «ТАСС».

Російські активісти проводять поодинокі пікети і тримають у руках саморобні плакати з написами: «Туреччину до відповідальності», «Розплата неминуча», «Збиті льотчики знищували терористів, щоб не гинули наші і ваші мирні громадяни».

Туреччина стверджує, що російський бомбардувальник Су-24 порушив її повітряний простір і проігнорував неодноразові відповідні попередження. Російська влада наполягає, що бомбардувальник перебував у небі над сирійською територією у момент збиття.

Військові США підтверджують заяву Анкари, що турецькі пілоти 10 разів попереджали екіпаж російського бомбардувальника перед тим, як його збити, але ніякої відповіді не було.

XS
SM
MD
LG