Доступність посилання

ТОП новини

Шойгу: врятований у Сирії пілот у хорошому стані перебуває на російській базі


Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявляє, що врятований пілот збитого російського бомбардувальника Су-24 має хороше самопочуття і перебуває на російській авіабазі Хмеймім. Про це він сьогодні доповів президентові Росії Володимиру Путіну.

Раніше в інтерв’ю французькому радіо Europe 1 інформацію про те, що одного з пілотів врятували, підтвердив посол Росії у Франції Олександр Орлов.

24 листопада Міноборони Росії підтвердило загибель іншого пілота збитого Су-24. За даними відомства, по льотчику, який катапультувався і спускався на парашуті, відкрили вогонь із землі. Також повідомлялося, що при проведенні пошуково-рятувальної операції на місці падіння Су-24 був збитий російський вертоліт Мі-8, при цьому загинув російський морський піхотинець.

Російський Су-24 був збитий турецьким винищувачем F-16 24 листопада біля турецько-сирійського кордону. Туреччина стверджує, що російський бомбардувальник порушив її повітряний простір і проігнорував неодноразові попередження. Російська влада наполягає, що Су-24 перебував у небі над сирійською територією. Президент Росії Володимир Путін назвав збиття російського літака Су-24 «ударом у спину» і заявив, що це матиме серйозні наслідки для відносин Росії і Туреччини.

Посли країн-учасниць НАТО, які зібралися на екстрене засідання 24 листопада, закликали Туреччину до спокою і витримки у зв’язку з ситуацією навколо збитого турецьким винищувачем російського бомбардувальника.

Дипломати, які були присутні на зустрічі, розповіли агентству Reuters, що жоден з 28 послів країн Північноатлантичного союзу не висловився на підтримку дій Росії. При цьому багато висловили заклопотаність тим, що Туреччина не супроводила російський літак до моменту, коли б він залишив її повітряний простір.

На цю ж тему:

24.11.2015
Туреччина збила російський літак, а сирійські повстанці знищили вертоліт

Речник військових США підтвердив повідомлення турецької сторони, що турецькі пілоти 10 разів попереджали російських, але ті не відповіли жодного разу далі
24.11.2015
У Сирії знищили російський вертоліт (відео)

На відео, яке з’явилося в інтернеті видно, як гвинтокрил уже на землі вибухає. далі
24.11.2015
У Росії підтверджують втрату в Сирії гвинтокрила Мі-8 і морського піхотинця
далі
XS
SM
MD
LG