Доступність посилання

ТОП новини

Росія: до Держдуми внесли законопроект щодо геноциду вірмен


Сергій Миронов
Сергій Миронов

До Державної думи Росії внесли законопроект про відповідальність за публічне заперечення геноциду вірмен Османською імперією. Про це у середу, 25 листопада, повідомив лідер фракції «Справедливої Росії» Сергій Миронов.

«Півтора мільйона вірмен були знищені фізично чи депортовані, і цей факт ми не дамо викреслити з історії, як би цього не хотіла нинішня турецька влада», – сказав Миронов.

За інформацією «РИА Новости», автори законопроекту хочуть доповнити Кримінальний кодекс відповідною статтею. Покарання передбачає штраф до 500 тисяч рублів, а також термін позбавлення волі до 5 років.

Туреччина не визнає вбивства вірмен, які почалися у 1915 році, геноцидом. Анкара заявляє, що у результаті дій Османської імперії загинули близько 500 тисяч вірмен, а не півтора мільйона, як стверджують деякі експерти. Геноцидом вірмен події першої половини минулого століття визнають низка держав, у тому числі Росія.

Про новому законопроект стало відомо наступного дня після того, як у районі турецько-сирійського кордону турецький винищувач збив російський бомбардувальник Су-24.

XS
SM
MD
LG