Доступність посилання

ТОП новини

Депутати не знайшли голосів для складення мандату Огнєвіч, Філатовим і Атрошенком


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Верховна Рада відмовилася позбавити депутатських повноважень трьох депутатів, які написали відповідні заяви. Йдеться про Бориса Філатова, Владислава Атрошенка і Злату Огнєвіч.

Народний депутат України Борис Філатов вирішив скласти депутатські повноваження, бо обраний міським головою Дніпропетровська на місцевих виборах, а Владислав Атрошенко, бо обраний міським головою Чернігова.

Злата Огнєвіч заявила, що вирішила скласти мандат депутата через відстоювання частиною парламентарів бізнес інтересів і відсутність уваги до культури. Принаймні таке пояснення вона озвучила з трибуни ВР.

Крім того, своїм голосуванням депутати не дозволили депутату від «Блоку Петра Порошенка» Мустафі Найєму змінити комітет з питань європейської інтеграції на комітет з правоохоронної діяльності.

Після кількох спроб лідери фракцій Олег Ляшко, Юрій Луценко і Олег Березюк закликати депутатів голосувати і запевняли, що їхні фракції підтримають ці очевидні рішення, однак достатньої кількості голосів депутати так і не знайшли.

Після цього у Раді оголосили перерву, а спікер Володимир Гройсман зазначив, що до ухвалення цих питань повернуться після 16:00.

XS
SM
MD
LG