Доступність посилання

ТОП новини

Суд взяв під домашній арешт екс-заступника міністра юстиції Іващенка


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту для колишнього заступника міністра юстиції Юрія Іващенка, що є також адвокатом екс-міністра юстиції Олени Лукаш. Про це Лукаш повідомила на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«Як запобіжний захід для нього суд обрав домашній арешт, він повинен перебувати вдома від опівночі до 6 ранку. Решта часу – вільне переміщення», – написала Лукаш.

За її словами, захист Іващенка має намір оскаржити це рішення.

Підтвердження цієї інформації з інших джерел наразі немає.

Генеральна прокуратура повідомила про підозру колишньому заступнику міністра юстиції Юрію Іващенку в причетності до розкрадання 2,5 мільйона гривень.

Іващенко є адвокатом колишнього міністра юстиції Олени Лукаш, яка також є підозрюваною у цій справі.

6 листопада Печерський райсуд Києва вирішив заарештувати на два місяці Лукаш з можливістю внесення застави у 5 мільйонів 115 тисяч 600 гривень. 9 листопада Лукаш звільнили з СІЗО, одягнувши електронний браслет.

Пізніше Апеляційний суд Києва знизив заставу для екс-міністра юстиції України Олени Лукаш з понад п’яти мільйонів гривень до 2,5 мільйона, залишивши її під домашнім арештом.

За даними Генпрокуратури, екс-міністру юстиції Олені Лукаш повідомили про підозру у заволодінні 2,5 мільйона гривень з державного бюджету України та вчиненні службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки. У відомстві додали, що у справі злочинів проти Майдану Лукаш має статус свідка.

XS
SM
MD
LG