Доступність посилання

ТОП новини

Москва готова до коаліції проти «Ісламської держави» – Путін


Франсуа Олланд (Л) і Володимир Путін
Франсуа Олланд (Л) і Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що Москва готова співпрацювати у боротьбі проти угруповання «Ісламська держава». Про це він сказав у четвер, 26 листопада, під час зустрічі з президентом Франції Франсуа Олландом у Москві.

«Ми готові до такої спільної роботи. Ми вважаємо її абсолютно необхідною. Наші позиції щодо цього збігаються», – заявив пан Путін.​

Президент Франції Франсуа Олланд заявляє, що метою його сьогоднішнього візиту до Москви є координація дій у боротьбі з тероризмом. Олланд висловився за створення світовими державами «великої коаліції» для боротьби проти угрупування «Ісламська держава».

Після атак у Парижі 13 листопада, жертвами яких стали 130 людини, президент Франсуа Олланд почав активну дипломатичну кампанію за створення єдиного фронту проти ісламістів. До візиту у Москву, він зустрічався у Вашингтоні з президентом США Бараком Обамою і обговорив можливості для об’єднання зусиль міжнародних сил для протистояння тероризму.

31 жовтня ісламісти підірвали російський літак, що прямував з Шарм-аш-Шейха до Петербурга. Загинули 224 людини, які були на його облавку. Відповідальність за це взяло угруповання «Ісламська держава».

XS
SM
MD
LG