Доступність посилання

ТОП новини

За добу в зоні АТО жодний український військовий не поранений, втрат немає – Лисенко


Андрій Лисенко, речник Адміністрації президента України з питань АТО
Андрій Лисенко, речник Адміністрації президента України з питань АТО

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі жодний український військовий не загинув і не був поранений. Про це 27 листопада повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

Він відзначив, що на Луганському напрямку бойові дії 26 листопада не велися, а на Маріупольському напрямку «короткотривала провокація» зафіксована поблизу села Чермалик. «Противник здійснив кілька пострілів із протилежного боку Кальміуса», – ідеться в повідомленні.

Неспокійною була ситуація поблизу Донецька. Обстріл з 82-міліметрового міномета зафіксований поблизу Красногорівки, а поблизу селища Кам’янка, що північніше Авдіївки, відбулося півгодинне бойове зіткнення, проінформував Андрій Лисенко.

«Після перестрілки ворог відступив», – додав він.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» відкидають свою причетність до інциденту поблизу Красногорівки. Вони стверджують, що обстріл Красногорівки вели підрозділи Збройних сил України з позицій у Пісках під Донецьком, і метою таких дій була нібито імітація обстрілу з боку угруповання «ДНР».

Також в угрупованні «ДНР» повідомляють, що вже 27 листопада українські військові обстріляли північні околиці Донецька, а також територію колишнього аеропорту в цьому місті.

В угрупованні «ЛНР» про бойові дії не повідомляють.

Упродовж двох осінніх місяців у зоні АТО фіксувалося відносне затишшя і майже повна відсутність обстрілів. Проте від початку листопада все частіше надходять повідомлення про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод, а спостерігачі ОБСЄ продовжують фіксувати порушення режиму припинення вогню на лінії розмежування сторін на Донбасі.

XS
SM
MD
LG