Доступність посилання

ТОП новини

«Укренерго» перевіряє ЛЕП, що ведуть у Крим


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Підприємство «Укренего» ухвалило рішення провести позачергові об’їзди всіх ліній електропередач на території Запорізької і Херсонської областей, які ведуть до Криму. Про це 27 листопада повідомляє прес-служба «Укренерго».

«26 листопада керівництво Херсонських магістральних електромереж і Дніпровської енергосистеми ДП «НЕК «Укренерго» звернулося до Головного управлінь Національної поліції зазначених областей з проханням виділити працівників для проведення спільного патрулювання ліній з метою запобігання їх пошкодження», – йдеться в повідомленні.

З четверга об’їзди проводяться власними силами енергетиків, зазначили в прес-службі.

У ніч з 21 на 22 листопада в результаті підриву опор ліній електропередачі в Херсонській області Крим був відімкнений від енергосистеми України. Увечері 24 листопада в «Укренерго» повідомили, що ремонтні бригади відремонтували опору однієї з пошкоджених ліній електропередач в Херсонській області – «Каховка-Титан». Однак учасники блокади Криму не дають енергетикам відновити постачання електрики на півострів.

Міністр енергетики України Володимир Демчишин 27 листопада заявив, що для закінчення ремонту ЛЕП «Каховська-Титан» на Херсонщині потрібно три години. Міністр уточнив, що вже відновлене постачання в Чаплинський і Каланчацький райони Херсонщини.

За інформацією Демчишина, сьогодні буде засідання енергетичного штабу спільно з прем’єром України.

XS
SM
MD
LG