Доступність посилання

ТОП новини

Україна повернула Росії затриманих на Луганщині військових – внутрішні війська МВС РФ


Двох військовослужбовців внутрішніх військ МВС Росії, затриманих 26 листопада в Луганській області за незаконний перетин кордону, передали російським прикордонникам. Військових відпустили після того, як вони отримали постанову українського суду про адміністративне правопорушення, повідомляє російська інформагенція ТАСС із посиланням на прес-службу внутрішніх військ МВС Росії.

У МВС Росії заявляють, що військовослужбовці перетнули український кордон «ненавмисно, без злого наміру і без зброї, навіть не знаючи, що опинилися за кордоном, просто вийшовши з вагона», який прямував із Москви на збори до навчального центру у Краснодарському краї.

Державна прикордонна служба України це повідомлення наразі не коментувала.

Раніше 27 листопада секретар Держприкордонслужби України Олег Слободян написав у Facebook, що українські прикордонники затримали двох росіян у формі військовослужбовців внутрішніх військ МВС Росії, які заявили, що прямували до Армавіра (Краснодарський край) для складання іспитів, але заблукали.

На початку осені у Держприкордонслужбі України вже заявляли про затримання у Міловому двох порушників кордону, які виявилися громадянами Росії – один військовий та його брат (цивільний). Російська сторона тоді заявила про викрадення своїх громадян із території Росії.

Райцентр Луганської області Мілове фактично прилягає до російського міста Чертково Ростовської області. Держкордон у цьому районі пролягає залізницею або й навіть вулицею Дружби народів, одна половина якої розташована в Україні, інша – в Росії.

Україна і країни Заходу звинувачують Росію у підтримці зброєю і військами сепаратистів у Донбасі. У Москві причетність до конфлікту заперечують.

XS
SM
MD
LG