Доступність посилання

ТОП новини

Україна працюватиме над розширенням географії визнання Голодомору геноцидом – Порошенко


Плакат Юрія Неросліка
Плакат Юрія Неросліка

Президент України Петро Порошенко заявляє, що Україна докладатиме зусиль для того, щоб якомога більше держав у світі визнали Голодомор актом геноциду українського народу. Про це Порошенко сказав у суботу під час жалобних заходів на території Національного музею «Меморіал жертв Голодомору» у Києві.

«Багато країн та низка міжнародних організацій офіційно визнали Голодомор геноцидом. Міністерство закордонних справ, уряд і я, як президент, будуть продовжувати роботу над розширенням географії визнання», – сказав президент.

Він нагадав, що 80% українців визнають, що Голодомор 1932-1933 років був геноцидом.

Президент України Петро Порошенко, 28 листопада 2015 року
Президент України Петро Порошенко, 28 листопада 2015 року

Раніше цього ж дня Петро Порошенко написав на сторінці у Facebook, що Голодомор був проявом гібридної війни, яку Росія веде проти України.

«Сьогодні ми традиційно запалюємо свічки в пам'ять жертв Голодомору. Молимось за багатомільйонний небесний легіон українського люду. Світлі душі невинно убієнних українців тут, незримо поруч з нами. Голодомор це ніщо інше як прояв багатовікової гібридної війни, яку Росія веде проти України», – зазначив президент.

Відповідно до указу президента від 13 листопада про заходи до Дня пам’яті жертв геноциду та голодоморів українського народу, МЗС України отримало доручення активізувати роботу з визнання міжнародною спільнотою Голодомору 1932-1933 років в Україні геноцидом українського народу.

В Адміністрації президента України з метою привернення уваги світової спільноти до Голодомору як акту геноциду зняли телевізійний ролик, що змальовує масштаб трагедії у цифрах: у пікові місяці Голодомору щохвилини в Україні помирало 24 людини, щогодини – 1440, щодоби – 34 560, загалом загинули 4,5 мільйона українців.

Відповідно до результатів соціологічного опитування, проведеного у жовтні групою «Рейтинг», із твердженням, що Голодомор 1932-33 років був геноцидом українського народу, погоджуються 80 відсотків опитаних українців.

24 країни офіційно визнали Голодомор геноцидом українського народу.

У передостанню суботу листопада в Україні вшановують пам’ять жертв голодоморів.

Президент України разом із дружиною вшанували пам'ять жертв Голодомору (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:56 0:00

(Президент України разом із дружиною вшанували пам'ять жертв Голодомору )

На цю ж тему:

28.11.2015
Порошенко: Голодомор – прояв багатовікової гібридної війни, яку Росія веде проти України

«Ми традиційно запалюємо свічки в пам'ять жертв Голодомору. Молимось за багатомільйонний небесний легіон українського люду» далі
27.11.2015
У Нідерландах відбулася перша конференція, присвячена Голодомору в Україні (відео)

Дружина президента України Марина Порошенко відкрила в Нідерландах конференцію в цій країні, присвячену темі Голодомору в Україні. (Відео Адміністрації президента) далі
27.11.2015
Від НЕПу 20-х до репресій 30-х: для чого Сталін влаштував Голодомор?

Селяни після років лихоліття почали збагачуватися і ремствувати на владу, а інтелігенція висунула «неправильні» ідеї щодо «кооперативного соціалізму» далі
26.11.2015
Через 82 роки дослідники назвали кількість жертв Голодомору

Найбільш «смертоносним» був червень 1933 року, тоді за добу гинуло 28 тисяч українців – дослідниця далі
XS
SM
MD
LG