Доступність посилання

ТОП новини

У президента вибачилися, що не всі охочі потрапили на заходи до роковин голодоморів


©Shutterstock
©Shutterstock

Заступник глави Адміністрації президента Ростислав Павленко попросив вибачення у тих осіб, які 28 листопада не змогли потрапити до Меморіалу жертв голодоморів під час заходів, у яких брало участь керівництво держави.

«Вiд iменi Opганiзацiйного комiтету з ушанування пам'ятi жертв Голодомору прошу вибачення у всiх, хто через прикрi непорозумiння, недбальство чи нiчим не виправдану грубicть окремих спiвробiтникiв не змiг потрапити на молебень та iншi заходи бiля Меморiaлу пам'ятi або зазнав із тим невиправданих труднощiв», – написав Павленко у своєму «Фейсбуці».

Він зазначив, що «з ексцесiв зробленi висновки» і надалі оргкомітет докладе зусиль, щоб незручності не повторилися у майбутньому.

Ростислав Павленко зокрема попросив вибачення у Наталі Дзюбенко-Мейс – вдови одного з провідних дослідників голодоморів в Україні Джеймса Мейса. Напередодні вона написала у своєму «Фейсбуці», що її не запросили на урочистості до меморіалу і що вона не змогла потрапити на заходи, бо її не пропустила охорона. Павленко, однак, повідомив, що Дзюбенко-Мейс до участі у заходах запрошували.

Напередодні деякі користувачі соцмереж повідомляли, що не всі охочі поспостерігати за офіційною частиною вшанування пам’яті жертв голодоморів у Києві змогли потрапити на захід. З огляду на участь в урочистостях керівництва держави, до меморіалу пропускали через контрольні рамки, що створило черги. Крім того, деяким із охочих відмовили у пропуску, нібито мотивуючи це відсутністю їхніх прізвищ у списках учасників.

Увечері у суботу до Меморіалу жертв голодоморів можна було потрапити безперешкодно.

XS
SM
MD
LG