Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко прибув до Парижа


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко у неділю, 29 листопада, прибув до Франції з дводенним візитом. Він має взяти участь у відкритті Конференції ООН щодо змін клімату, а також провести низку зустрічей з керівниками держав та урядів.

«Плануються зустрічі з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, а також з президентом Європейської ради Дональдом Туском та президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером», – повідомляє прес-служба Адміністрації українського президента.

Всього у Париж у неділю й понеділок прибуде понад 140 лідерів, зокрема президент США Барак Обама, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Росії Володимир Путін. Головна тема обговорення – об’єднання зусиль для сповільнення змін, спричинених глобальним потеплінням, зокрема – досягнення консенсусу щодо довготермінової стратегії з цього питання.

На час конференції у Парижі посилять заходи безпеки – з огляду на теракти, що сталися у французькій столиці 13 листопада. Тоді внаслідок нападів радикальних ісламістів загинуло 130 людей.

XS
SM
MD
LG