Доступність посилання

ТОП новини

«Суд» у Криму відмовив у зміні запобіжного заходу фігурантам «справи 26 лютого»


Алі Асанов
Алі Асанов

«Верховний суд» анексованого Криму залишив у силі рішення Київського «райсуду» Сімферополя про продовження утримання під вартою до 19 лютого 2016 року фігурантам «справи 26 лютого» Мустафі Дегерменджі й Алі Асанову. Про це повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії».

«Суд» розглядав клопотання захисту менше ніж півгодини. Адвокати просили для своїх підзахисних змінити запобіжний захід на домашній арешт або відпустити їх під заставу.

У понеділок також планується засідання стосовно заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза.

«Суд» у Сімферополі неодноразово продовжував всім трьом запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Захисники всіх трьох фігурантів «справи 26 лютого» подавали апеляційні скарги на рішення «судів» першої інстанції і лише одного разу «Верховний суд» Криму частково задовольнив прохання адвоката Чийгоза, скоротивши термін перебування для заступника глави Меджлісу під вартою до 19 серпня замість 19 листопада. Проте пізніше «суд» першої інстанції знову продовжив арешт спочатку до 19 листопада, а пізніше – до 29 січня 2016 року.

Російські слідчі звинувачують Мустафу Дегерменджі, Алі Асанова і Ахтема Чийгоза в участі в «масових заворушеннях» 26 лютого 2014 року, які виникли півтора року тому біля кримського парламенту під час багатотисячних мітингів за участю, з одного боку, прихильників територіальної цілісності України, з іншого – активістів партії «Русское единство».

XS
SM
MD
LG