Доступність посилання

ТОП новини

«Укренерго»: монтажні роботи на ЛЕП «Каховська – Титан» завершені


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Ремонтники «Укренерго» завершили монтажні роботи на пошкодженій лінії електропередачі «Каховська – Титан», якою здійснюється енергопостачання і Криму, і двох районів Херсонської області. Однак, як повідомили в прес-службі державної компанії, всі дроти на лінії роз’єднані на вимогу учасників блокади Криму.

«При вирішенні питання включення лінії й подачі напруги на ПС «Титан» з’єднання шлейфів буде виконано протягом кількох годин», – повідомили в прес-службі «Укренерго».

При цьому в компанії наголосили, що вона є «виключно технічним виконавцем передачі електроенергії магістральними і міждержавними електричними мережами». «Подача напруги на лінію буде здійснена ДП «НЕК «Укренерго» згідно зі встановленим порядком після отримання від ДП «Енергоринок» добового графіка перетоків електроенергії», – повідомили в «Укренерго».

Напередодні виконувач обов’язків глави «Укренерго» Всеволод Ковальчук повідомив про досягнення домовленостей про ремонт електроопор з учасниками блокади. Координатор акції блокади Криму Ленур Іслямов в коментарі Крим.Реалії повідомив, що про підключення ЛЕП не йдеться.

У Криму 22 листопада через пошкоджені опори ЛЕП в Херсонській області в 00:25 зупинилася подача електроенергії до анексованого Росією півострова. Увечері 24 листопада в «Укренерго» повідомили, що ремонтні бригади відремонтували опору однієї з пошкоджених ліній електропередач в Херсонській області – «Каховка – Титан». Проте пізніше активісти блокади Криму почали перешкоджати підключенню ЛЕП.

Учасники блокади висували умовою допуску ремонтників до електроопори недопущення поставок електроенергії до Криму.

XS
SM
MD
LG