Доступність посилання

ТОП новини

Суд почав розгляд справи проти екс-депутатів Єфремова, Стояна і Гордієнка


Олександр Єфремов
Олександр Єфремов

Печерський районний суд Києва почав розгляд справи проти колишніх депутатів Верховної Ради Олександра Єфремова і Олександра Стояна з фракції Партії регіонів і Сергія Гордієнка з фракції Комуністичної партії.

Наразі суд проводить підготовче засідання.

У залі засідань перебувають всі троє підозрюваних.

Напередодні у ГПУ заявили, що вказівки щодо ухвалення «диктаторських законів» були безпосередньо від екс-президента України Віктора Януковича.

У липні Генпрокуратура повідомила про завершення досудового розслідування у рамках справи про ухвалення «диктаторських законів» щодо Олександра Єфремова, Сергія Гордієнка та Олександра Стояна, їм повідомили про завершення досудового розслідування та надали час для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження.

У березні прокуратура повідомила, що підозрює екс-депутата і секретаря Лічильної комісії парламенту Сергія Гордієнка у зловживанні владою під час ухвалення «диктаторських законів» 16 січня 2014 року, а Печерський суд Києва вирішив взяти його під варту. Згодом Гордієнка відпустили під заставу.

14 лютого колишнього голову фракції Партії регіонів Олександра Єфремова затримали за підозрою у зловживанні службовим становищем і службовому підробленні, зокрема, під час організації голосування за так звані «диктаторські закони» 16 січня минулого року. Згодом його також відпустили під заставу.

У ГПУ заявили, що вказівки щодо ухвалення «диктаторських законів» були безпосередньо від екс-президента України Віктора Януковича.

ГПУ розслідує організацію та проведення 16 січня 2014 року голосування у Верховній Раді за «диктаторські законопроекти», що були спрямовані на перешкоджання проведенню мирних акцій протесту. Тоді народні депутати ухвалювали ці закони в «ручному режимі», і оголошені результати голосування, як вважають, були фальсифіковані.

XS
SM
MD
LG