Доступність посилання

ТОП новини

Спостерігачі: вибори в Маріуполі і Красноармійську відбулися чесно


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Європейська мережа організацій зі спостереження за виборами (ЕNЕМО) заявляє, що місцеві вибори, які 29 листопада відбулися у Маріуполі і Красноармійську Донецької області, пройшли у відповідності до закону.

«Спостерігачі ENEMO відзначили, що в цілому виборчий процес був впорядкованим, пройшов у відповідності до правових норм і без зривів. Незважаючи на відсутність належної передвиборчої агітації у передвиборчий період, … явка виборців на момент закриття була вищою за середню явку у другому турі голосування на місцевих виборах (більше 36%), що вказує на зацікавленість виборців», – йдеться у попередньому звіті спостерігачів.

«Тим не менше, проведення голосування у цьому регіоні окремо від решти країни зрештою відзначилось на виборчому процесі. Постійні заміни у складі ТВК і ДВК, у деяких випадках навіть за кілька годин до відкриття дільниць, звели нанівець попередню підготовку членів ДВК, проведену ЦВК та IFES», – додали спостерігачі.

Раніше громадська організація «Опора» повідомила, що на місцевих виборах у Маріуполі та Красноармійську Донецької області 29 листопада грубих порушень не було.

У МВС також повідомили про відсутність серйозних порушень на місцевих виборах у Маріуполі та Красноармійську.

29 листопада місцеві вибори проходили у Маріуполі та Красноармійську. Через проблеми з бюлетенями у день місцевих виборів 25 жовтня голосування у цих містах Донеччини не відбулося.

XS
SM
MD
LG