Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман: питання про зміни до законопроекту про децентралізацію не стоїть


Гройсман: питання про зміни до законопроекту про децентралізацію не стоїть (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:38 0:00

Гройсман: питання про зміни до законопроекту про децентралізацію не стоїть (відео)

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман виключає можливість внесення змін до проекту змін до Конституції щодо децентралізації.

«Будь-яке втручання в проект змін до Конституції може призвести тільки до того, що можуть бути змінені терміни ухвалення, і це може бути на роки. Тому зараз жодні питання щодо вилучення – так питання не стоїть абсолютно. Зараз питання полягає в тому, щоб самі зміни до Конституції спільно з пакетом законів винести до зали Верховної Ради України для голосування», – заявив Гройсман у Харкові.

Спікер також відмовився прогнозувати, коли Верховна Рада розгляне законопроект.

За його словами, в парламенті тривають консультації для пошуку необхідної кількості голосів для остаточного ухвалення змін до Конституції України у частині децентралізації.

Законопроект щодо децентралізації у першому читанні Верховна Рада підтримала 31 серпня. Для ухвалення у другому читанні необхідно буде 300 голосів. З критикою децентралізації в тому вигляді, як її пропонує президент, виступають фракції Радикальної партії та «Самопомочі».

Президент Петро Порошенко раніше неодноразово наголошував, що жодного особливого статусу для Донбасу проект змін до Конституції не передбачає.

XS
SM
MD
LG