Доступність посилання

ТОП новини

Кривий Ріг: через недільні події не порушували проваджень, лише зафіксували заяву про пошкоджені двері – поліція


У Кривому Розі через недільні події – народне віче й прорив мітингувальників, прихильників кандидата на посаду міського голови від «Самопомочі» Юрія Милобога, до будівлі міської ради – не порушено жодного кримінального провадження, повідомили у прес-службі Криворізького міського управління Національної поліції у відповідь на запит Радіо Свобода.

За даними поліції, в неділю, 29 листопада до Дзержинського райвідділу поліції міста надійшла лише одна заява – від начальника зміни Муніципальної гвардії за фактом пошкодження невідомою особою вхідних дверей до будівлі міської ради.

«Більше заяв не надходило. Ні щодо мітингу, ні щодо виборів. Заяву щодо пошкодження дверей не вносили до Єдиного реєстру досудових розслідувань, вона була розглянута як звернення громадян, проводиться перевірка працівниками Дзержинського райвідділу поліції, після чого буде складено протокол», – зазначили у прес-службі.

За інформацією прес-служби, не було розпочато кримінальне провадження й за фактом повідомлення про замінування міськради, адже ця інформація не підтвердилась.

«Факт зафіксований як звернення, інформація не підтвердилась, тому провадження не було порушене. Це був анонімний дзвінок про можливе замінування, людина не представилась і не повідомила, звідки в неї така інформація. Здійснюється перевірка», – поінформували у прес-службі міської поліції.

У неділю, 29 листопада, у Кривому Розі учасники віча на підтримку кандидата на посаду міського голови Кривого Рогу від «Самопомочі» Юрія Милобога прорвались до будівлі міської ради й оголосили про створення власних структур, до яких почали запис громадян, – антикорупційного комітету, громадської варти тощо.

За офіційними даними, у Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 49,25% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 48,83%. Різниця між кандидатами – 752 голоси.

XS
SM
MD
LG