Доступність посилання

ТОП новини

Голова ТВК Кривого Рогу, якого облили зеленкою, подав заяву – поліція


Поліція Кривого Рогу зафіксувала заяву голови міської територіальної виборчої комісії Павла Гівеля, якого облили зеленкою в будівлі Жовтневої райради міста. Інформацію про це Радіо Свобода підтвердили в міському управлінні Національної поліції.

За даними з поліції, заява голови ТВК була зафіксована вночі 1 грудня. У ній йдеться про те, що невідомий чоловік облив голову ТВК «рідиною зеленого кольору».

«Подію внесено до журналу єдиного обліку заяв і повідомлень. Обставини події з’ясовуються. Ймовірно, буде порушене кримінальне провадження за статтею 296 Кримінального кодексу України – хуліганство», – зазначили Радіо Свобода в міській поліції.

У вівторок користувачі соціальних мереж почали повідомляти, що цієї ночі голова ТВК був облитий зеленкою в будівлі Жовтневої райради, де мала засідати районна ТВК.

Напередодні Криворізька міська виборча комісія припинила повноваження шести районних комісій через порушення під час виборів міського голови. На цьому засіданні через відсутність голови комісії Павла Гівеля обов’язки головуючого виконував секретар.

За інформацією комісії, у вівторок ТВК знову зібралася на засідання, щоб затвердити нові склади районних комісій, однак не могла потрапити до приміщення через відсутність ключів. Голова комісії на засідання знову не прийшов.

30 листопада Дніпропетровський апеляційний суд зобов’язав шість районних виборчих комісій Кривого Рогу розглянути скарги представників кандидата на посаду міського голови від «Самопомочі» Юрія Милобога щодо можливих фальсифікацій на спецдільницях. Це рішення прихильники Юрія Милобога сприймають як дуже важливе, адже вважають, що розгляд скарг у районних комісіях може передувати перерахунку голосів на 21 спецдільниці в шести районах.

Водночас в «Опозиційному блоці» зазначають, що рішення суду про розгляд скарг зовсім не означає перерахунку голосів.

За офіційними даними, в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об'єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси.

XS
SM
MD
LG