Доступність посилання

ТОП новини

Холодницький: антикорупційна прокуратура почне працювати з 2 грудня


Назар Холодницький
Назар Холодницький

Спеціалізована антикорупційна прокуратура має намір з 2 грудня почати роботу з вивчення кримінальних проваджень, переданих Національним антикорупційним бюро.

«Із завтрашнього дня ми почнемо вивчати матеріали ... І вже будуть конкретні справи...», – сказав керівник спеціалізованої антикорупційної прокуроратури Назар Холодницький.

Раніше директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що детективи НАБУ вже готові внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань більше 10 відомостей про провадження і розпочати розслідування. Він зазначив, що перепон для розслідувань вже немає і вони розпочнуться у грудні.

30 листопада генпрокурор Віктор Шокін призначив Назара Холодницького керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура має наглядати за додержанням законів під час проведення досудового розслідування, здійснюваного антикорупційним бюро України, а також підтримувати держобвинувачення у відповідних провадженнях. Без створення цієї прокуратури Бюро не може працювати.

Загалом боротися з корупцією в Україні повинні три структури: Національне антикорупційне бюро, Спеціальна антикорупційна прокуратура і Національне агентство із запобігання корупції.

XS
SM
MD
LG