Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі бойовики продовжують провокаційні обстріли українських позицій – штаб АТО


Проросійські сепаратисти, архівне фото
Проросійські сепаратисти, архівне фото

За день, від 6-ї до 18-ї години, бойовики вели провокаційні обстріли українських позицій на донецькому, артемівському та маріупольському напрямках, повідомляє прес-центр штабу АТО.

«З гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вели вогонь по Новгородському, Авдіївці, Невельському, Красногорівці та Опитному. По Красногорівці та Невельському також було здійснено по одному пострілу з 82-міліметрових мінометів», – мовиться у повідомленні.

За даними штабу, з автоматичних гранатометів сепаратисти обстріляли Луганське та Новотроїцьке.

Також бойовики вели прицільний вогонь зі стрілецької зброї по позиціях українських військ поблизу Новгородського, додають у штабі АТО.

Сепаратисти з угруповання «ДНР», що контролюють частину Донецької області, заявляють, що минулої доби українські військові дев’ять разів порушили режим припинення вогню. В угрупованні «ЛНР», що контролюють частину Луганщини, про обстріли не заявляють.

Упродовж двох осінніх місяців у зоні АТО фіксувалося відносне затишшя і майже повна відсутність обстрілів. Проте від початку листопада все частіше надходять повідомлення про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод, а спостерігачі ОБСЄ продовжують фіксувати порушення режиму припинення вогню на лінії розмежування сторін на Донбасі.

XS
SM
MD
LG