Доступність посилання

ТОП новини

Уряд Росії обмежив держзакупівлі іноземних ліків


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Уряд Росії обмежив державні закупівлі лікарських засобів з-за кордону, за винятком країн Євразійського економічного союзу. Текст постанови від 30 листопада опублікований на сайті російського кабміну.

«Замовник повинен відхилити всі заявки, що містять пропозиції про постачання лікарських препаратів, що походять з іноземних держав (за винятком держав-членів Євразійського економічного союзу), за умови, що на участь у визначенні постачальника подано не менше двох заявок, що задовольняють вимоги документації про закупівлю і містять пропозиції про постачання лікарських препаратів, країною походження яких є держави-члени Євразійського економічного союзу», – йдеться в документі.

Як повідомили в російському уряді, це рішення направлене «на розвиток вітчизняного виробництва лікарських препаратів» і поширюється лише на державні закупівлі.

Проект Міністерства промисловості і торгівлі щодо обмеження держзакупівель зарубіжних ліків був оприлюднений на початку лютого 2015 року і включав також відмову від закупівель іноземної медичної техніки. У вересні прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв повідомив, що від імпортної техніки відмовлятися не будуть, поки не з’являться російські аналоги потрібної якості.

XS
SM
MD
LG