Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі готують солдатів строкової служби для Військової служби правопорядку


У Запоріжжі готують солдатів для Військової служби правопорядку (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:33 0:00

У Запоріжжі на базі військової частини спеціального призначення «Сармат» ведеться підготовка близько 80 солдатів-строковиків із різних областей України. Вони проходитимуть службу у лавах Військової служби правопорядку на півдні України. Наразі військовослужбовці відпрацьовують бойові навички під час навчальних зборів.

«Ми їх навчаємо специфіці, яка в них буде в подальшому під час проходження служби – це охорона і конвоювання, патрульно-постова служба і розшукові дії, тому ці військові проходять підготовку в нас, а не в частинах сухопутних військ. Аналогічна робота проводиться в Києві в Центральному управлінні Військової служби правопорядку та в Західному територіальному управлінні Військової служби правопорядку у Львові. Ці військовослужбовці, що проходять навчання на нашій базі, будуть у подальшому служити в підрозділах Південного територіального управління – це Дніпропетровськ, Одеса, Миколаїв та Херсон», – розповів заступник командира військової частини спеціального призначення Військової служби правопорядку «Сармат» Юрій Давіденко.

Військова служба правопорядку входить до складу Збройних сил України. Її підрозділи виконують функції військової поліції: забезпечують правопорядок серед військовослужбовців, мають повноваження розслідувати протиправні дії, здійснені вояками, чи заарештовувати їх.

XS
SM
MD
LG