Доступність посилання

ТОП новини

Фейгін: суд зацікавлений в обвинувальному вироку у справі Савченко


Надія Савченко
Надія Савченко

Марк Фейгін, адвокат громадянки України Надії Савченко, суд у справі якої триває в російському Донецьку, заявляє, що суд є упередженим і зацікавленим в обвинувальному вироку.

Захисник повідомив, що лідера угруповання «ЛНР» Ігоря Плотницького раніше викликали на допит у суд на 15 січня 2016 року для допиту у відкритому режимі. «Ні про який закритий режим немає і мови», – написав Фейгін. Захисник опублікував відповідний документ у своєму Twitter.

За його словами, це свідчить про «маніпуляції судом, режимом процесу над Савченко в інтересах обвинувачення і політичних планів Плотницького».

Захист також оголошував відвід колегії суддів на сьогоднішньому засіданні, але суд це клопотання відхилив.

18 листопада російський суд допитав Плотницького у закритому режимі, проти чого протестував захист. Клопотання про закриття процесу подала сторона обвинувачення, прокурор пояснив це тим, що Плотницький може побоюватися за життя. При цьому про цей допит було заборонено розповідати і суд пообіцяв притягти до кримінальної відповідальності адвокатів Савченко за розголошення слів лідера бойовиків.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG