Доступність посилання

ТОП новини

Фонд, який займається ІТ-освітою в Україні, запускає безкоштовний курс з програмування


Фонд, який займається розвитком ІТ-освіти в Україні, запускає програму Technology Nation. У рамках проекту безкоштовні курси програмування запрацюють у двадцяти двох обласних центрах країни.

За словами організаторів, перша хвиля програми Technology Nation охопить близько трьохсот осіб, мета фонду – підготовка ста тисяч ІТ-фахівців в Україні до 2020-го року.

«За три місяці, 150 годин, 9 лабораторних робіт в класах з нашими менторами-волонтерами людина отримує реальну можливість писати програмний код», – розказує один зі співорганізаторів програми Володимир Люлька.

Програма базуватиметься на основі досвіду у сфері інформаційних технологій провідних навчальних закладів світу – Гарварду, Стенфорду і Масачусетського технологічного університету.

«Ми відібрали саме ці три виші як провідні світові університети, що володіють унікальним досвідом, практикою. Стартуватимемо ми на змішаному – україно-англомовному контенті. Ми хочемо сюди привезти цей унікальний курс для того, щоб люди не їхали з країни, щоб у нас не було відтоку, який є зараз», – зазначив Володимир Люлька.

За його словами, у минулому році з України поїхало понад п’ять тисяч розробників у галузі інформаційних технологій.

Заступник глави адміністрації президента Дмитро Шимків додав, що інформаційно-комунікаційні технології повинні стати стратегічним пріоритетом для країни.

«І не лише на словах, а і в конкретних діях, що стосуються освіти, захисту інтелектуальної власності, патентування українських розробок і допомога їх просування на міжнародних ринках. Це – збільшення кількості працівників і робочих місць у цій галузі», – наголосив посадовець.

Реєстрація на курс вже відкрита. З першого березня розпочнеться навчання. Пріоритет при відборі надаватиметься переселенцям, ветеранам АТО, а також молодим родинам, що мають дітей.

XS
SM
MD
LG