Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина й Азербайджан домовилися прискорити будівництво газогону TANAP


Ахмет Давутоглу (л) і президент Азербайджану Ільгам Алієв (п) на прес-конференції в Баку, 3 грудня 2015 року
Ахмет Давутоглу (л) і президент Азербайджану Ільгам Алієв (п) на прес-конференції в Баку, 3 грудня 2015 року

Анкара і Баку домовилися прискорити будівництво Трансанатолійського газопроводу, відомого за скороченням TANAP, повідомив прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу.

Виступаючи у столиці Азербайджану, він додав, що за мету ставиться завершення будівництва проекту раніше від первісно планованого 2018 року.

Газогін TANAP є головною складовою підтриманого Європейським союзом проекту «Південний газовий коридор», що має транспортувати до Європи природний газ із Каспійського басейну через Туреччину в обхід Росії й таким чином диверсифікувати джерела постачання газу і зменшити газову залежність Європи від Москви.

Газогін, довжина якого має скласти 1850 кілометрів, а планована вартість – 10 мільярдів доларів, спершу транспортуватиме газ до західних кордонів Туреччини з іншими європейськими країнами з азербайджанського родовища «Шах-Деніз 2» в Каспійському морі, який доставлятимуть до нього вже наявним Південнокавказьким трубопроводом через територію Грузії.

Після завершення Трансанатолійський трубопровід буде сполучений із Трансадріатичним трубопроводом, відомим як TAP, щоб транспортувати каспійський газ через Грецію й Албанію до Італії й далі до країн Європи.

На дотичні теми:

03.12.2015
Ердоган: Туреччина має докази причетності Росії до торгівлі нафтою з «ІД»

«У нас є докази. Ми відкриємо їх світові», – заявив Ердоган у телезверненні, зробленому в Анкарі далі
01.12.2015
Тюркський фронт. Чому Україні варто дружити з тюркським світом

Якщо російсько-турецький конфлікт зайде далеко, тюркські пострадянські держави можуть стати для російського керівництва «п’ятою колоною» далі

XS
SM
MD
LG