Доступність посилання

ТОП новини

«Трійка» ОБСЄ закликала зміцнювати перемир’я в Україні


Організація з безпеки і співпраці в Європі знову наголосила на необхідності повністю виконати мінські домовленості щодо врегулювання в частині сходу України і зміцнити режим припинення вогню в цьому регіоні.

Із такою заявою виступила так звана «трійка» ОБСЄ – міністри закордонних справ країн нинішнього, попереднього й наступного головування в цій організації – Сербії, Швейцарії й Німеччини.

Вони також висловили повну підтримку політичному процесові врегулювання у Тристоронній контактній групі і роботі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, мовиться в заяві.

Також троє міністрів – сербський Івица Дачич, швейцарський Дідьє Буркгальтер і німецький Франк-Вальтер Штайнмаєр – висловили повну підтримку й так званому «нормандському форматові» переговорів про врегулювання в частині Донбасу, з участю України, Росії, Німеччини і Франції.

Організація з безпеки і співпраці в Європі сприяє в урегулюванні конфлікту в частині сходу України між владою в Києві і підтримуваними Росією збройними проросійськими сепаратистами.

XS
SM
MD
LG