Доступність посилання

ТОП новини

Активісти заявили, що мають нові докази участі Росії в нападі на Новоазовськ 2014 року


База сепаратистів під Новоазовськом, ілюстративне фото
База сепаратистів під Новоазовськом, ілюстративне фото

Міжнародна група громадянських розслідувань Bellingcat оприлюднила своє нове дослідження, що, за їхніми словами, доводить причетність Росії до нападів підтримуваних нею сепаратистів поблизу Новоазовська, що між кордоном із Росією і Маріуполем.

Як кажуть дослідники, кілька обстрілів цієї території при березі Азовського моря біля кордону з Росією, через яку лежить шлях із Росії на Маріуполь, були здійснені з російської території, також із Росії сепаратистам надходила бойова техніка.

Це, кажуть вони, з різним ступенем вірогідності доводить дослідження даних із відкритих джерел – із соціальних мереж і супутникові знімки території, зроблені після тих подій.

«Цей звіт додає ще більше доказів до вже наявної доказової бази про те, що Росія була безпосередньо причетна до конфлікту в Україні 2014–2015 року», – заявляють автори розслідування.

Звіт опублікований також російською мовою.

Росія, попри численні докази її прямої причетності до цього конфлікту, в тому числі й участю її регулярних військ у боях проти українських військових, продовжує заперечувати це, визнаючи лише, що в конфлікті на боці сепаратистів беруть участь російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG