Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко закликав Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру швидше взятися за роботу


Петро Порошенко, архівне фото
Петро Порошенко, архівне фото

Президент України Петро Порошенко на зустрічі з новопризначеними керівниками Спеціалізованої антикорупційної прокуратури закликав їх якнайшвидше взятися за роботу і показати суспільству перші результати, повідомила прес-служба голови держави.

Як сказав Порошенко, «це наша спільна боротьба, яка не менш важлива, ніж боротьба з агресором».

«Зараз ви маєте довіру президента, довіру народу, ви маєте повну підтримку генерального прокурора. Дуже хотів би, щоб із перших днів ви продемонстрували високу ефективність», – сказав президент керівникові Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назарові Холодницькому і його першому заступникові Максимові Грищуку.

Як повідомляє прес-служба, Грищук, який раніше служив в антитерористичній операції, заявив, що посада першого заступника керівника САП дозволить йому продовжити боротьбу, яку він розпочав у 2014 році проти агресора на Донбасі. А Холодницький, зі свого боку, висловив сподівання, що керівництво Спеціалізованої антикорупційної прокуратури буде повністю сформоване вже найближчим часом.

Відео: Адміністрація Президента України

Раніше у п’ятницю, 4 грудня, генеральний прокурор України Віктор Шокін призначив прокурора зі Львова, учасника АТО Максима Грищука першим заступником керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. 30 листопада він призначив керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, заступника прокурора Криму, який працює на території України.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура має наглядати за додержанням законів під час проведення досудового розслідування, здійснюваного Національним антикорупційним бюро України, а також підтримувати державне обвинувачення у відповідних провадженнях. Без створення цієї прокуратури Бюро не може працювати.

Загалом боротися з корупцією в Україні повинні три структури: Національне антикорупційне бюро, Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Національне агентство із запобігання корупції.

XS
SM
MD
LG