Доступність посилання

ТОП новини

АТО: за останні години бойовики 11 разів порушили режим тиші


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У прес-центрі штабу АТО у суботу вранці повідомили, що з 18-ї години учорашнього вечора і до 6-ї ранку суботи бойовики на Донбасі 11 разів порушували режим тиші вздовж лінії розмежування. Про це йдеться на сторінці прес-центру штабу АТО у Facebook.

«О 20:20 протягом півгодини противник вів прицільний обстріл нашого опорного пункту в районі Широкина. Крім того, ворог вів неприцільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї у сторону наших позицій в районі Майорська, Авдіївки, Луганського, Пісків та Красногорівки», – вказано в повідомленні.

У штабі зазначили, що українські військовослужбовці вогонь у відповідь не відкривали, про постраждалих не повідомляється.

Донецькі сепаратисти на своїх сайтах пишуть, що напередодні ввечері українські силовики обстріляли із танків селище Зайцеве на північ від Горлівки, обстрілів уночі не було. Водночас сепаратисти з угруповання «ЛНР» зазначають, що ЗСУ за минулу добу двічі обстріляли село Калинове, яке бойовики тимчасово контролюють на Луганщині.

Упродовж двох осінніх місяців у зоні АТО фіксувалося відносне затишшя і майже повна відсутність обстрілів. Проте від початку листопада все частіше надходять повідомлення про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод, а спостерігачі ОБСЄ продовжують фіксувати порушення режиму припинення вогню на лінії розмежування сторін на Донбасі.

XS
SM
MD
LG