Доступність посилання

ТОП новини

СБУ ліквідувала у Харкові канал фінансування бойовиків


Співробітники Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою сил АТО ліквідували у Харкові конвертаційний центр, що передав кошти угрупованню «ЛНР», що визнане українською владою терористичним, передає сайт СБУ в суботу.

«Зловмисників, причетних до діяльності «конверта», затримано. Під час обшуків у помешканнях та офісах правопорушників вилучено печатки комерційних структур, документацію та «чорну» бухгалтерію, що свідчать про факти переведення коштів у готівку, а також більше 250 тисяч гривень, здобутих злочинним шляхом», – йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею про фінансування тероризму. Тривають слідчі дії.

Наприкінці жовтня СБУ спільно з Держслужбою фінмоніторингу заблокувала багатомільйонну схему фінансування бойовиків угруповань «ДНР» і «ЛНР» через одну з українських платіжних систем. Тоді правоохоронці заблокували п’ять мільйонів гривень на 23 рахунках, через які акумулювалися кошти від проведення операцій бойовиками.

XS
SM
MD
LG