Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти стріляють на донецькому, артемівському та маріупольському напрямках – штаб АТО


У штабі АТО заявляють, що упродовж суботи, 5 грудня, бойовики на Донбасі обстрілювали українські позиції на донецькому, артемівському та маріупольському напрямках.

«Із гранатометів різних типів злочинці вели вогонь у напрямку Зайцева, Луганського та Майорська. З гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – по Пісках, Мар’їнці, Красногорівці та Новгородському. Зайцеве та Опитне обстрілювали з 82-міліметрових мінометів. Прицільні обстріли загарбники здійснювали протитанковими керованими ракетами у районі Гранітного, а з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстрілювали Опитне», – зазначили у штабі АТО.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що упродовж доби українські військові 12 разів обстріляли їхні позиції. Також сепаратисти цього угруповання повідомляють про загибель цивільного на північ від Горлівки, між селищами Зайцеве і Жованка. Підтвердження цієї інформації з інших джерел немає.

В угрупованні «ЛНР» повідомляють, що за минулу добу українські військові двічі обстрілювали їхні позиції.

Упродовж двох осінніх місяців у зоні АТО фіксувалося відносне затишшя і майже повна відсутність обстрілів. Проте від початку листопада все частіше надходять повідомлення про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод, а спостерігачі ОБСЄ продовжують фіксувати порушення режиму припинення вогню на лінії розмежування сторін на Донбасі.

XS
SM
MD
LG