Доступність посилання

ТОП новини

«Батьківщина» не підтримає урядовий проект Податкового кодексу – Тимошенко


Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко

Фракція «Батьківщина» у парламенті не підтримає урядовий проект Податкового кодексу, на базі якого уряд розраховує показники держбюджету на 2016 рік. Про це в ефірі телеканалу «Інтер» 6 грудня заявила лідер партії Юлія Тимошенко, повідомляє прес-служба політичної сили.

Тимошенко назвала «злочином проти українців» збільшення оподаткування для малого та середнього бізнесу, фермерських господарств і громадян.

«Податок на доходи фізичних осіб уряд планує підняти з 15% до 20%, а для підприємств податок на прибуток планує збільшити з 18% до 20%», – заявила Тимошенко.

Юлія Тимошенко стверджує, що в урядовому проекті Податкового кодексу пропонується скасувати пільгову систему оподаткування для малого та середнього бізнесу, фермерських господарств.

Водночас лідер «Батьківщини» заявила про готовність своєї фракції голосувати за розроблений у парламенті проект Податкового кодексу.

Верховна Рада наступного пленарного тижня планує розглянути два проекти Податкового кодексу. Виконавчий директор міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко в ефірі Радіо Свобода вказав, що урядовий проект – «це той варіант, який до цього в принципі обговорювали Мінфін і український уряд з МВФ, коли взагалі домовлялися про співпрацю». Розроблений у Верховній Раді документ Устенко називає «найбільш ліберальним, який зараз взагалі існує в Україні».

XS
SM
MD
LG