Доступність посилання

ТОП новини

У Криму фігуранта «справи 3 травня» засудили на рік умовно


Суд в анексованому Росією Криму засудив кримськотатарського активіста Едема Османова до одного року ув’язнення умовно у так званій «справі 3 травня». Нинішня «влада» півострова звинувачувала Османова у застосуванні сили до співробітників правоохоронних органів 3 травня 2014 року. У той день тисячі кримських татар приїхали в кримське місто Армянськ зустрічати свого лідера Мустафу Джемілєва, якому російська влада заборонили в’їзд до Росії на п’ять років.

Як написав у Facebook заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял, «прокурор» просив для Османова два роки арешту, проте міський «суд» Армянська засудив його до умовного покарання терміном на один рік.

9 грудня у цьому ж «суді» відбудеться аналогічне засідання щодо іншого обвинуваченого у «справі 3 травня» Таїра Смедляєва. Він був затриманий в Криму в жовтні 2014 року. Рік тому Смедляєву змінили запобіжний захід на поручительство.

Раніше міський «суд» Армянська визнав винним 45-річного жителя Сімферопольського району Едема Ебулісова, якого також раніше затримували у «справі 3 травня». Йому присудили штраф у 40 тисяч рублів.

XS
SM
MD
LG