Доступність посилання

ТОП новини

ЄС закликає Київ виконати рекомендації, що залишилися для безвізового режиму


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Єврокомісар з питань сусідства Йоганнес Ган очікує позитивного висновку Європейської комісії щодо лібералізації візового режиму для України 15 грудня.

«Доволі впевнений у тому, що ми матимемо досить позитивний звіт в середині грудня, але фінальне рішення я не можу і не хочу прогнозувати», – сказав він.

Голова європейської дипломатії Федеріка Моґеріні, зі свого боку, зазначає, що прогрес є, але закликала завершити ті рекомендації, які ще не виконані.

Водночас, на думку прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, український уряд для скасування віз вже все виконав.

«Ми очікуємо фінального, підкреслюю, фінального звіту, який буде опублікований 15-го числа. Україна виконала все, що взяла на себе для того, щоб був запроваджений безвізовий режим. Ми сподіваємся на позитивне рішення наших європейських партнерів», – заявив прем’єр після засідання Ради асоціації Україна-ЄС, де підбивали підсумки двостороннього співробітництва в рамках Угоди про асоціацію.

7 грудня Яценюк в рамках візиту до Брюсселя головував на засіданні Ради асоціації разом із представником Євросоюзу із закордонних справ та політики безпеки, віце-президентом Європейської комісії Федерікою Моґеріні.

Звіт Єврокомісії щодо виконання Україною плану дій для скасування віз має бути оприлюднений 15 грудня.

XS
SM
MD
LG