Доступність посилання

ТОП новини

Івано-Франківську облраду очолив екс-віце-прем’єр Олександр Сич


Олександр Сич
Олександр Сич

Головою Івано-Франківської обласної ради обрали колишнього віце-прем’єр України, заступник лідера всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олександр Сич. На першій сесії ради, яка відбулася сьогодні, за нього проголосували 53 депутати, проти – 31.

Кандидатів на цю посаду більше не було, прозвучала лише одна пропозиція.

У своєму виступі Олександр Сич назвав «п’ятірку перших проблем», над якими слід працювати раді: «проблема боротьби з корупцією, проблема не декларативної, а реальної люстрації, проблема безробіття і зайнятості, проблема доріг, проблема високих цін на комунальні послуги і високих цін на речі першої необхідності».

Цю посаду Олександр Сич посів вже вдруге – до обрання народним депутатом, у 2010-2012 роках, був головою облради. З лютого по грудень 2014 року був віце-прем’єром України.

Через півгодини після початку сесії було повідомлено, що на електронну адресу СБУ надійшло повідомлення про замінування приміщення міської ради, що знаходиться в одному будинку з облрадою. Та депутати вирішили сесію не переривати, поки працювали вибухотехніки.

Депутатами Івано-Франківської стали представники шести партій. 23 мандати отримав «Блок Петра Порошенка – Солідарність», 18 – всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», 16 – «Свобода», 12 – партія «Укроп», 8 – об’єднання «Самопоміч» і 7 – партія «Воля».

В новій обласній раді 84 депутати (проти 114 у попередній), серед них одинадцять жінок. На одне депутатське місце було в середньому десять претендентів.

XS
SM
MD
LG