Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисники: нині відомо про 12 зниклих у Криму, але це неповний список


Ольга Скрипник
Ольга Скрипник

На сьогоднішній день в анексованому Росією Криму відомо про 12 зниклих безвісти, заявляє представник Кримської польової місії з прав людини Ольга Скрипник. Водночас, за її словами, справжня кількість зниклих більша, але скільки точно людей зникли – встановити неможливо.

«Я впевнена, що звичайно, цей список людей набагато більший. Тому що на сьогоднішній день вкрай складно отримати інформацію про зниклих людей. Більше того, люди не мають іноді можливості, у зв’язку з репресивним апаратом, заявляти про випадки зникнення. І випадки, коли заявляють про насильницьке зникнення, дуже часто розглядаються слідством, яке в Криму зараз, як випадки, коли люди добровільно залишили територію Криму», – сказала Скрипник в ефірі Радіо Крим. Реалії.

Вона нагадала, що через неможливість повноцінної роботи правозахисників на півострові Кримська польова місія з прав людини переформатувала свою діяльність.

Правозахисниця також повідомила, що російські правоохоронні органи Криму часто протидіють розслідуванню.

Кримська польова місія була створена 5 березня 2014 року. До її складу увійшли правозахисники з Росії, України і Криму. Відтоді спостерігачі місії постійно були присутні на півострові, збирали інформацію про всі порушення прав людини, складали на її основі звіти й інформували світову громадськість про ситуацію на півострові.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму Росією 20 лютого 2014 року.

XS
SM
MD
LG