Доступність посилання

ТОП новини

Суд продовжить розгляд справи Александрова і Єрофеєва 15 грудня


Російські військові Євген Єрофеєв (ліворуч) і Олександр Александров (праворуч) під час засідання Голосіївського райсуду Києва, 10 листопада 2015 року
Російські військові Євген Єрофеєв (ліворуч) і Олександр Александров (праворуч) під час засідання Голосіївського райсуду Києва, 10 листопада 2015 року

Голосіївський районний суд Києва продовжить розгляд справи російських спецназівців Олександра Александрова та Євгенія Єрофеєва 15 грудня.

На сьогоднішньому засіданні продовжився допит свідків, зокрема допитали військового із 92-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України, а також журналіста Савіка Шустера.

Шустер в суді повідомив, що в ході інтерв'ю Александров та Єрофєєв розповіли йому, що потрапили в Україну, виконуючи бойовий наказ.

10 листопада суд почав розглядати по суті справу двох російських військових, затриманих на Донбасі.

Євген Єрофеєв і Олександр Александров були затримані у травні цього року в Луганській області. Вони називали себе чинними бійцями Головного розвідувального управління (ГРУ) Генерального штабу Збройних сил Росії. Міністерство оборони Росії підтверджує, що Єрофеєв і Александров служили в армії за контрактом, але стверджує, що до моменту затримання вони звільнилися зі служби.

В Україні російських військових звинувачують в організації й участі у веденні агресивної війни чи воєнного конфлікту проти України, переміщенні поза митним контролем України зброї та боєприпасів, сприянні діяльності терористичній організації та вчиненні терористичного акту, що призвело до загибелі військовослужбовців Збройних сил України й інших тяжких наслідків.

XS
SM
MD
LG