Доступність посилання

ТОП новини

У Херсонській ОДА заявляють, що енергетиків допустили до ЛЕП, в «Укренерго» це не підтверджують


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Путілов заявив, що «в результаті проведеної роботи і переговорів», бригади обленерго допустили до підімкнення до електроенергії ЛЕП Каховська-Титан. Про це Путілов повідомив за підсумками оперативної наради, повідомляється на сайті облдержадміністрації.

За словами Путилова, ремонтні бригади допустили до роботи близько 14:00 в понеділок, 7 грудня.

Тим часом, у компанії «Укренерго» поки що не підтверджують цю інформацію. У прес-службі компанії проекту Радіо Свобода сайту Крим.Реалії повідомили, що досі відбуваються переговори між представниками компанії і учасниками акції з блокади Криму.

На офіційному сайті «Укренерго», як і раніше, повідомляється про блокування активістами ЛЕП та недопущення ремонтних бригад.

На сайті «Правого сектора» оприлюднено заяву організації з приводу домовленостей про підімкнення однієї з ліній електропередач в Херсонській області. Повідомляється, що «якщо подача електроенергії буде відновлена, «Правий сектор» припинить свою участь у громадській акції «Блокада Криму», бо не бачить сенсу в такому «блокуванні».

Напередодні президент України Петро Порошенко висловив надію на те, що найближчим часом вдасться відновити поставки електроенергії за відновленими на адмінкордоні з Кримом ЛЕП.

22 листопада через підрив електроопор в Херсонській області в анексований Росією Крим перестала надходити електроенергія з материкової частини України. На півострові оголосили режим надзвичайної ситуації.

Півострів зараз забезпечується електроенергією, виробленою джерелами кримської генерації, а також дизельними генераторами, завезеними з Росії. Учасники акції з блокади Криму перешкоджають відновленню поставок електрики на півострів.

Президент Росії Володимир Путін 2 грудня в Криму взяв участь у церемонії запуску першої нитки енергомоста з Кубані до Криму. 5 грудня енергоміст не витримав навантаження, сталася аварія.

Ініціатори блокади Криму повідомили 6 грудня про можливе відновлення постачань електрики з материкової України на півострів по одній з ЛЕП.

XS
SM
MD
LG