Доступність посилання

ТОП новини

Заступником антикорупційного прокурора призначили Володимира Кравченка


©Shutterstock
©Shutterstock

Генеральний прокурор України Віктор Шокін у понеділок, 7 грудня, призначив Володимира Кривенка заступником керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Відповідний наказ підписаний на підставі подання заступника генерального прокурора України – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. Кандидатуру Володимира Кривенка на зазначену посаду також було рекомендовано конкурсною комісією з відбору кандидатів на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі», – повідомили у ГПУ.

Володимир Кривенко працює в органах прокуратури з 2004 року.

30 листопада генпрокурор Віктор Шокін призначив Назара Холодницького керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура має наглядати за додержанням законів під час проведення досудового розслідування, здійснюваного антикорупційним бюро України, а також підтримувати держобвинувачення у відповідних провадженнях. Без створення цієї прокуратури Бюро не може працювати.

Загалом боротися з корупцією в Україні повинні три структури: Національне антикорупційне бюро, Спеціальна антикорупційна прокуратура і Національне агентство із запобігання корупції.

XS
SM
MD
LG