Доступність посилання

ТОП новини

Авіаудари по сирійській базі здійснила Росія – посадовець США


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

У США впевнені, що авіаудари по сирійській базі, у результаті чого загинули 3 військових урядових Збройних сил Сирії, здійснила російська авіація. Про це у понеділок, 7 грудня, заявив міжнародним агенціям військовий посадовець США, ім’я якого не називають.

Раніше представник президента США у міжнародній коаліції Бретт Макгурк заявив, що сили коаліції не проводили повітряних ударів у 55-кілометровій зоні від цієї військової бази. Звинувачення сирійської влади також відкинув речник міжнародної коаліції Стів Воррен.

Влада президента Сирії Башара аль-Асада звинуватила сили міжнародної коаліції під проводом США у здійсненні авіаударів по базі сирійської армії, у результаті чого загинули 3 військових і 13 були поранені. За повідомленнями, під час повітряних ударів були зруйновані також броньовані автомобілі, важке озброєння та сховище зброї.

Влада Сирії направила протест в ООН, у якому йдеться про те, що 6 грудня сили коаліції здійснили 4 авіудари по сирійській базі у місті Дейр-ез-Зур.

30 вересня Росія почала кампанію авіаударів проти угруповання «Ісламська держава» й інших бойовиків. Окремо повітряні удари по позиціях ісламістів у Сирії здійснює і міжнародна коаліція під проводом США.

XS
SM
MD
LG