Доступність посилання

ТОП новини

США: Іран на порушення резолюції Ради безпеки ООН випробував нову балістичну ракету


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Офіційні особи Білого дому повідомили 7 грудня, що Іран провів випробування нової балістичної ракети середньої дальності минулого місяця в порушення двох резолюцій Ради безпеки ООН, передає Fox News.

Повідомляється, що тестування ракети здійснили 21 листопада поблизу портового міста Чабахар, що неподалік від кордону Ірану з Пакистаном. Офіційні особи США, як зазначає телеканал, були «в курсі» цих випробувань, але не надали жодного коментаря з цього приводу.

Всі випробування балістичних ракет Іраном заборонені відповідно до резолюції Ради безпеки ООН від 2010 року, що є чинною досі, аж поки не буде повністю виконана «ядерна угода» Тегерана з шістьма світовими державами .

Відповідно до цієї угоди, досягнутої 14 липня, більшість санкцій щодо Ірану будуть зняті в обмін на обмеження її ядерної програми. Іран, як очікують, має утримуватися на 8 років від роботи над своїми балістичними ракетами, що призначені для доставки ядерної зброї.

У жовтні США, Великобританія, Франція та Німеччина закликали комітет Ради безпеки ООН вжити заходів що Ірану через випробування Тегераном тоді своїх ракет, однак про якісь дії чи санкції до Ірану в цьому зв’язку не повідомлялося.

XS
SM
MD
LG