Доступність посилання

ТОП новини

ЛЕП «Каховська-Титан» підключили до електроенергії – Херсонська ОДА


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Лінія електропередач «Каховська-Титан», одна з тих, що подає електроенергію з материкової України до анексованого Криму, а також частково до Херсонської області, підключена до електроенергії, передає сайт Херсонської обладміністрації.

«Сьогодні, близько 1:15 годин ночі, за згодою учасників акції енергетичної та продовольчої блокади АР Крим, до електроенергії було підключено лінію ПЛ 220 Кв «Каховський-Титан», від якої живиться два райони Херсонської області – Каланчацький та Чаплинський», – йдеться на сайті Херсонської ОДА. Чи буде надходити електрика до Криму не вказано.

Повідомляється, що активісти залишаються на місці, де стався підрив електроопор та охороняють дві інші пошкоджені ЛЕП.

Напередодні керівник оперативного штабу акції з блокади Криму Ленур Іслямов заявив, що штаб дозволив бригаді «Укренерго» остаточно підготувати ЛЕП «Каховська-Титан» до пуску електричного струму на Крим. Ця заява з’явилася невдовзі після слів голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, що активісти дозволять використовувати відновлену лінію електропередач. Активісти «Правого сектора» висловили незгоду з такими діями і заявили про припинення участі в акції з енергетичної блокади анексованого Росією півострова.

Наприкінці листопада у Криму через пошкодження опор ЛЕП в Херсонській області сталося відімкнення електроенергії, що надходить на територію півострова з материкової частини України. Півострів зараз забезпечується електроенергією, виробленою джерелами кримської генерації, а також дизельними генераторами, завезеними з Росії.

XS
SM
MD
LG