Доступність посилання

ТОП новини

Мінфін сьогодні запропонує компромісний варіант податкової реформи – Яресько


 Наталія Яресько ©Shutterstock
Наталія Яресько ©Shutterstock

Міністерство фінансів України запропонує на засіданні Національної ради реформ у вівторок компромісний варіант податкової реформи, повідомила міністр фінансів Наталія Яресько.

«Компроміс ми пропонуватимемо сьогодні на Національній раді реформ. Я не можу сказати, що кожному в цій країні цей компроміс сподобається, тому що є безліч точок зору (на податкову реформу – ред.)», – сказала вона.

Яресько не уточнила, в чому полягає компроміс.

Яресько: реформи Мінфіну припинили корупцію на суму понад мільярд доларів на рік
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:00 0:00

Верховна Рада наступного пленарного тижня планує розглянути два проекти Податкового кодексу. Виконавчий директор міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко в ефірі Радіо Свобода вказав, що урядовий проект – «це той варіант, який до цього в принципі обговорювали Мінфін і український уряд з МВФ, коли взагалі домовлялися про співпрацю». Розроблений у Верховній Раді документ Устенко називає «найбільш ліберальним, який зараз взагалі існує в Україні».

Сьогодні відбудеться 16-е засідання Національної ради реформ, присвячене податковій реформі. Серед основних завдань Нацради реформ є визначення пріоритетів реформ, моніторинг реалізації та досягнення цілей реформ.

До складу ради, зокрема, входять президент України Петро Порошенка, міністр економічного розвитку Айварас Абромавичус,спікер Ради Володимир Гройсман, секретар РНБО Олександр Турчинов.

XS
SM
MD
LG