Доступність посилання

ТОП новини

У суді над Надією Савченко розпочинається допит її сестри – адвокат


Сестра Надії Савченко Віра
Сестра Надії Савченко Віра

У російському Донецьку Ростовської області, де триває судовий процес над депутатом Верховної Ради Надією Савченко, розпочинається допит свідка захисту – сестри підсудної Віри Савченко. Про це в мережі мікроблогів Twitter повідомив адвокат Ілля Новиков.

Під час допиту 7 грудня інший свідок захисту, голова Центру визволення полонених Володимир Рубан заявив, що в обмін на Надію Савченко бойовикам були готові віддати кількох їхніх людей, затриманих владою України.

«Я передав до «ЛНР» список, близько 15–18 осіб для обміну. Ми б пішли на умови нерівнозначного обміну кількох осіб на Савченко», – сказав Рубан.

Минулого тижня сторона звинувачення завершила подання доказів у суді у справі Надії Савченко.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Днями в інтерв’ю російським ЗМІ представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін припустив, що вирок Надії Савченко можуть винести до кінця цього року і вердикт «буде суворим». Адвокати Савченко наголосили, що такі заяви свідчать про заангажованість суду.

XS
SM
MD
LG